19 Mart 2012 Pazartesi

Yalan Dünya 10'luk Dünya



Yalan Dünya dizisinin bayanlarını sizler için mercek altına aldım. Deniz mi? Açılay mi? Nurhayat mi? Tülay mi? Servet Hanım mı? Yoksa içten yanmalıların lideri mi?





Deniz ile değerlendirmelerimize başlayalım. Kendisi bir İzmir kızı. Bu bir + mı - mi karar vermek cidden zor. Her ne kadar "İzmir'in bir havasına bir de kızına güven olmaz." desem de "Beni İzmir'in kızlarına emanet ediniz." demişliğim de vardır. Bir de "Dostum İzmirli demişsin ama bu kız zenci." lafı var ama o ayrı mevzu... O yüzden memleket puanını işin içine Adana, Antep, Urfa falan girmedikçe karıştırmayacağım. O konuları da sonra konuşacağız. Puanlamaya dönecek olursak Deniz'in en göze çarpan özelliği 32 cm'lik burnudur. Normalde -1 puan olması gerekirken bu büyüklük, Deniz'in kendi öz eleştirisini yapabilmesi nedeniyle puan kırmayıp üstüne +0.3 ekliyorum. Evde kalmış, 30'unu geçmiş bir kız olmasına rağmen diri vücudunu cesaretli bir şekilde gözler önüne sermesi de takdire şayan +1. Son olarak Fırat'ın Yazgısı dizisindeki kötü oyunculuğunu konuşmak gerekir. Cidden kötü bir performans. Özellikle zombi sahnesinde saçmalıklar silsilesi izledik fakat bu silsileler bir o kadar komikti de... Kötü performansı komikleştirmek kolay değildir, +0.2. Sonuç olarak Yalan Dünya Deniz toplamda 6.5 puan alıyor.

Servet Hanım'da sıra! Servet Hanım artık yaşı geçmiş, işi bitmiş, götünü büyültüp görevini tamamlamış bir karakter. Çamaşır suyuna bağımlılığı çok net -2 puan. Bağımlılıklar her zaman -2 puandır (Sekse bağımlılık hariç). Ayrıca, Deniz'e olan tutumu onu inanılmaz boyutta kıl bir insan yapabiliyor, -1. Nurhayat'ın gazına gelip yaptığı ilginçlikler -1 (Giyim ve saç vs). Ayrıca uzun etek altına pijama nedeniyle -1.5 puan Servet Hanım'dan...  Servet Hanım (Orçun'un anneannesi) toplamda -0.5 puan ile 10'luk sistem dışında kalıyor. Üzgünüz Servet Hanım...

Açılay ile devam ediyoruz. Kendisi tip olarak sıradan bir insan. Fakat karakter çok ama çok acayip. Açılay kendini rollerine kaptıran bir bayan. Rolden çıkamadığı zamanlarda onunla muhattap olursanız çok zor duruma düşersiniz. "Cevap versem mi vermesem mi? Nasıl bir tavır takınsam?" diye düşünür durursunuz. Yanlış bir seçimde göt olma ihtimaliniz yüksek. #firatinyazgisi 'nda oynadığı Zahter karakterini başarıyla sürdürüyor. Özellikle zombili sahnesiyle Emmy Ödülü bile alabilirdi. +0.5 ve +1 katkı veren bu iki duruma ek olarak kendisi çok iyi bir erotik dansçıdır.






Sürtünmeli dansa hakim olabilmek bir ustalıktır. +1Zeki Demirkubuz gibi delikanlı bir adamın izlenmeyen şahane filmlerini kovalaması da +0.5 puan olarak hanesine yazılmalıdır. #yalandunya Açılay net bir 8!

Nurhayat'a geldi sıra. Nurhayat dış görünüş olarak gayet hoş bir bayan. Bu şekilde değerlendirilirse net bir 7. Hatta dizide bacaklarının normal hali mi yoksa çoraplı hali mi olduğu hala bir muamma iken Orçun ve benim adına, bacaktan dolayı +0.5 daha... Fakat Nurhayat konuşmaya başladı mı çenesi kapanmayan, cır cır cır cır konuşan mahalle karısı ve avukat hanım karışımı bir şey. Kadın dırdırı yeryüzündeki hiçbir erkeğin tahammül edemeyeceği bir illettir. -1 puan Nurhayat'a. Son olarak Nurhayat için çanta seçimlerini çok doğru yaptığını fakat nişanındaki saç modelii ise çok kötü yaptığını söylememiz gerekir. Çantadan +1, saçtan -1 olursa Nurhayat toplamda 6.5 puanda kalıyor.




#yalandunya İçten yanmalıların lideri, karakter olarak aşifte bir hanım kızımız ve tipi de bir o kadar aşifte. Ne yazık ki kendisi bu iki olumsuz puanını ancak etek boyuyla kapatabiliyor. #yalandunya İçten yanmalıların lideri 5 puan.

Ve son kızımız Tülay! Kendisi bir zamanlar konsomasyona çıkan bir hanım kızımız. Eskiden olduğu için -0.5. Fizik ve yüz güzelliği beraber nadir bulunur. Her şey mi orantılı olur bir insanda. +1.5+1.5=+3 Sesi tam bir, gazinodan İstanbul'un ünlü eğlence mekanlarına terfi edecek potansiyele sahip türden bir ses, +1. Ayrıca "ezik miyim lan ben?" diye sorarken kıro ama tatlı oluyor.+0.3
Toplamda Tülay 8.8 puanla #yalandunya 'nın lideri oluyor!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder